2 leuke Canarische markten

2 leuke Canarische markten

30 maart 2022 1 Door Marìs
Vandaag lezen jullie mijn artikel; 2 leuke Canarische markten. Het betreft de markten van Puerto de Mogán en de markt van Maspalomas waar ik vandaag over schrijf.
2 leuke Canarische markten

2 leuke Canarische markten

Vandaag lezen jullie mijn artikel over 2 leuke Canarische markten op Gran Canaria. Dit betreft de grootste en bekendste markt, in Puerto de Mogán, en de markt van Maspalomas. Beiden zijn bijzonder op hun eigen manier. Maar als ik écht zou moeten kiezen, ga ik toch voor die in Maspalomas, puur omdat die vanuit toeristisch gebied zoals Playa del Inglés sneller bereikbaar is.

Leestip: ’t Pannekoekenhuisje Scheveningen review!

2 leuke Canarische markten

De markt van Puerto de Mogán is de grootste én meest bekende markt van het eiland. Zeker onder de toeristen. Er worden ook diverse excursies georganiseerd naar deze markt toe. Maar dan verblijf je vrij kort in Mogán, omdat je dan ook andere punten op het eiland bezoekt. Daarom zou ik je aanraden om hier zelf gewoon een hele dag voor uit te trekken. Je kunt hier zelf ook gemakkelijk naartoe met een bus of met de taxi. Al is de bus wel de goedkoopste optie in dit geval.

Dan kun je de ochtend doorbrengen op de markt, tussen de middag lekker ergens bij een van de vele restaurantjes gaan zitten om te lunchen. Om vervolgens de dag af te sluiten met rondlopen door het dorpje zelf. Het is een erg mooi dorpje met natuurlijk ook lokale winkeltjes, deze zijn ook leuk om te bezoeken vind ik.

Maspalomas

2 leuke Canarische markten

De markt van Maspalomas is bij dit gebouw. Op de gevel staat; Mercado municipal. Buiten bij dit gebouw staan een heleboel marktkraampjes. En zoals je ziet is er ook parkeerplek genoeg, mocht je hier zelf heen willen met de auto. 

2 leuke Canarische markten

Zo wel links, achter, als rechts van het gebouw kun je vele marktkraampjes vinden. Je bent hier ook wel echt een paar uur zoet. De beide markten komen wel redelijk met elkaar overeen, het verschil is dat deze markt veel dichter bij het toeristische gebied is. En dat het niet in een dorpje ligt. Daarnaast vind ik ook dat de kraampjes hier net iets diverser zijn dan op de markt van Mogán. Wel vind ik dit een mooie omgeving, omdat je regelmatig tegen de bergen aan kijkt als je op deze markt wandelt.

Ook kun je naar binnen in dit gebouw. Hier kun je diverse winkeltjes vinden en als je het hele gebouw doorloopt, tussen de gesloten binnenkraampjes, vind je er toch een paar die open zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld verse smoothies krijgen die erg lekker zijn, maar ook zijn er binnen wc’s te vinden. Of je kunt gewoon even de schaduw opzoeken als je de zon zat bent. Ook is het mogelijk om iets te drinken bij de cafetaria aan de voorkant van het gebouw.

De markt van Maspalomas is gemakkelijk te bereiken als je in de taxi stapt en gewoon zegt; Mercado de Maspalomas por favor. Of Mercado de San Fernando por favor. Welke van de 2 je gebruikt maakt niet uit, je komt bij deze markt terecht. 

De markt van Mogán is elke vrijdag en de markt van Maspalomas op woensdag en zaterdag. Dit was tenminste zo in 2018.

Leestip: Busreis naar Wenen!

Wat is jouw favoriete markt op de Canarische Eilanden?

2 leuke Canarische markten