Almere Jungle review

Almere Jungle review

22 maart 2023 0 Door Marìs

Je leest nu mijn Almere Jungle review. Want eind vorig jaar bezocht ik Almere Jungle. Dit kregen wij als aanrader toen we eerder dat jaar op de Floriade waren.

Almere Jungle review

Almere Jungle review

Je leest nu mijn artikel; Almere Jungle review. want tijdens de kerstvakantie bezocht ik dit kleinschalige dierenpark. Tijdens ons bezoek aan de Floriade, eerder in 2022, hoorden we dat dit leuk zou moeten zijn. Dus dat lieten wij ons geen 2x zeggen en we bezochten Almere nogmaals.

Leestip: musical The Prom review!

Almere Jungle review

Toen we daar aan kwamen, besloten we om eerst te gaan lunchen, want het was tijd om te eten. Er was niet echt veel keuze jammer genoeg. Dus het werd een kaasbroodje en een gebakje. En een warme chocolademelk. Anders hadden ze alleen belegde broodjes en niet met beleg naar mijn zin. Er was ook al veel op, dus wellicht was er anders wel iets lekkers voor me bij geweest. Dat vond ik jammer. Er was bijvoorbeeld helemaal geen patat of tosti te krijgen, en ook geen soep. Stiekem vond ik dat een beetje tegenvallen. Ik had er wat meer van verwacht.

Almere Jungle review

Toegangsbewijs. Je kreeg deze stempel op je hand, zodat je later weer terug naar binnen kon, indien nodig. Zo kon je bijvoorbeeld tussentijds wat drinken in het Jungle café. Of terug naar binnen als je per ongeluk een gedeelte over had geslagen en je al bij de uitgang terecht kwam, zoals wij.

Almere Jungle review

Deze plattegrond staat bij de ingang van het park. En je kunt er ook eentje mee krijgen, dit hadden wij ook gedaan. Maar zelf ben ik niet heel goed in plattegronden lezen. Ook de bewegwijzering op de grond was een beetje karig. Niet overal waar ik pijlen zou verwachten, stonden ook pijlen van welke kant je op moest. Ik hou altijd wel van adviesroutes, die dan garanderen dat je alles gezien hebt. Dat was hier helaas niet.

Almere Jungle review

Schildpadjes, ik dacht eerst dat er veel neppe tussen zaten, want ze zaten zó stil. Totdat sommigen dan ineens hun koppie bewogen. Toen dacht ik; verrek! Ze zijn allemaal echt!

Almere Jungle review

Hij bleef grijnzen. Ik denk dat hij sliep, want hij lag er zo stil bij. En ik dacht ooit eens gehoord te hebben dat ze met hun ogen open slapen. Zodat ze hun omgeving in de gaten kunnen houden.

Almere Jungle review

Expeditie paadjes. Deze had je door het gehele park heen en ik vond ze erg leuk! Dit maakt het voor kinderen ook extra leuk. Maar als volwassene vond ik het ook gewoon leuk. Het houdt je lekker actief.

Almere Jungle review

Het stokstaartje sloeg de schildpad op zijn kop, omdat hij eerst wilde eten. Hij dacht ook, als die schildpad gaat eten met zijn grote mond, dan blijft er niks voor mij over! Helaas was hij nét gestopt met meppen, toen ik de foto maakte.

Almere Jungle review

Ook is er buiten nog een gedeelte. Omdat het regende, waren veel dieren hier gaan schuilen en was er weinig te zien. Wat wij prima vonden, des te sneller konden we weer uit de regen, terug naar binnen!

Almere Jungle review

Buiten waren bijvoorbeeld alpaca’s. Deze was lekker in het huisje gaan liggen. Groot gelijk!

Almere Jungle review

En de Nandoe’s. Deze kwam graag even bij me kijken en poseren voor de foto. Haha leuk die nieuwsgierigheid.

Wij waren er in ongeveer 2 uurtjes (incl eten) doorheen. Sneller dan verwacht. Maar toch vond ik het leuk. Voor een entreeprijs van nog geen 10 euro vond ik het een prima uitje. Alleen moet je dus niet denken dat je hier een hele dag zoet bent, want dat is gewoon niet zo. Wellicht is het te combineren met stichting aap die ook op hetzelfde terrein zit, dan kun je er wel een hele dag weg van maken. Omdat wij er pas in de middag waren en verder weinig tijd hadden, zijn wij na ons Jungle bezoek weer naar huis gegaan.

Leestip: Happy Italy Rotterdam review!

Ben jij weleens bij Almere Jungle geweest? Hoe vond jij het?!

Almere Jungle review