Aviodrome Lelystad review

Aviodrome Lelystad review

19 april 2023 0 Door Marìs

Je leest nu mijn Aviodrome Lelystad review, want recent bezochten wij dit luchtvaartmuseum. Ik kwam een leuke deal tegen voor korting én gratis warme drank.

Aviodrome Lelystad review

Aviodrome Lelystad review

Mijn Aviodrome Lelystad review is vandaag aan de beurt. Recent bezochten wij dit luchtvaartmuseum via een leuke aanbieding bij social deal. Niet gesponsord, zelf betaald. Dingen die met vliegen te maken hebben en hoe alles werkt vind ik wel interessant. En ook oude vliegtuigen en je bedenken hoe vliegen ooit begonnen is vind ik leuk.

Leestip: Een dagje Rotterdam!

Aviodrome Lelystad review

Ja, dit was een vliegtuig vroeger! Lijkt me doodeng, dan zit ik liever in zo’n veiligere kist als die ze nu hebben.

Aviodrome Lelystad review

Je kunt zelf ook van alles doen in dit museum. Dus mensen die meer van ‘zelf doen’ houden, zitten hier ook goed. Zo kun je bijvoorbeeld ook via een simulator zelf vliegen (met begeleiding) van Lelystad naar Amsterdam. Leuk om te zien hoe vliegen eruit ziet vanuit de cockpit!

Aviodrome Lelystad review

In deze ruimte staan allerlei vliegtuigmotoren.

Aviodrome Lelystad review

Dit is het eerste vliegtuig waar de passagiers overdekt zaten. Maar de piloot zat hier nog wel in de open lucht, want zij hadden geen raampjes.

Aviodrome Lelystad review

Hier loop je door een vliegend vliegtuig met turbulentie.

Aviodrome Lelystad review

Je kunt ook veel in oude vliegtuigen kijken door er naar binnen te lopen. Zo kom je hier bij de cockpit van het grote KLM vliegtuig; the flying dutchman.

Aviodrome Lelystad review

Ook is er recent een nieuwe hal geopend waar je van kamer naar kamer loopt aan de hand van een verhaal. Je komt uit in een ruimte met straaljagers. En her en der in het Aviodrome lopen er ook diverse vrijwilligers rond die je graag meer vertellen over het toestel of de ruimte waar je op dat moment aan komt. Dat voegt wel echt iets toe aan je bezoek! Zo kun je bijvoorbeeld ook je namen leren ‘piepen’ in morsecode.

Aviodrome Lelystad review

Ook kun je naar binnen in een replica van het oude Schiphol-gebouw. Je kunt ook het torentje in, en daar ‘op het balkon’ staan. Hier heb je een mooi uitzicht over alles wat buiten staat. Je hebt buiten namelijk ook diverse dingen die je kunt bekijken, maar daar kom je vanzelf, nadat je je route binnen hebt afgemaakt.

Conclusie

Dit is een erg leuk museum om eens te bezoeken. Ik dacht dat het niet zo groot was, dus de online toegangsprijs van 17,50 vond ik best veel. Maar nu ik het gezien heb, begrijp ik die prijs wel. Het is zijn prijs wel waard.

Omdat ik het aan de dure kant vond, ging ik op zoek naar korting en via een uitjes site vond ik een deal voor 12 euro per persoon inclusief een gratis warme drank naar keuze. Die boekte ik, waarna ik wel even moest reserveren voor het museum. Ze willen weten hoe laat je komt, zodat het niet te druk wordt en je alles goed kunt bekijken. Toen wij er waren was het lekker rustig.

Je hebt bij binnenkomst de museumroute die je kunt volgen beneden. Dan kom je uit in een gang waar je meteen naar buiten kunt om daar alles te bekijken en tot slot kun je ook nog naar boven. Hoe groot het boven is weet ik niet, want daar hadden wij geen tijd meer voor. Het museum is zo ingericht dat je eigenlijk ook niet snel verdwaald en gewoon alles te zien krijgt.

Toen we beneden geweest waren hebben we eerst onze warme drank gehaald. Daarna hebben we buiten alles bekeken. En toen was het al 17:00 uur en ging het museum sluiten. Wij waren er ook pas rond 1 uur. Dit is dus wel echt een dagje uit! En in het museumrestaurant kun je dus wat nuttigen tussendoor. Wel fijn dat dat er is, want in de omgeving is verder niet zoveel. Behalve wat bedrijven en Lelystad Airport, want Aviodrome ligt ernaast. Dus toen we buiten liepen hebben we diverse vliegtuigjes en helikopters zien landen. Ik vond dit museum erg leuk en echt een aanrader! Zeker wanneer je (de geschiedenis van) de luchtvaart interessant vindt!

Leestip: Busreis naar Wenen!

Ben jij weleens bij het Aviodrome geweest? Hoe lang geleden was dat en hoe vond je het?

Aviodrome Lelystad review