Bodega y tapas Groningen review

Bodega y tapas Groningen review

8 februari 2023 0 Door Marìs

Bodega y tapas Groningen review. Daar wij de hele dag in Groningen verbleven inclusief een nacht, moest er in de avond natuurlijk ook gegeten worden. Online had ik een tapasrestaurant gevonden met hele lekkere dingen op de kaart, maar de vestiging die ik als eerste ontdekte was helaas gesloten. Later kwam ik erachter dat er nóg een vestiging van datzelfde restaurant was, namelijk op het Damsterdiep. Dus ik reserveerde snel online een plekje voor ons.

Bodega y tapas Groningen review

Bodega y tapas Groningen review

Bodega y tapas Groningen review. Een beetje jammer dat de steiger in de weg stond, waardoor ik niet echt een mooie foto van het pand kon maken, maar wel slim gedaan van het restaurant om daar een doek op te hangen van het restaurant. Zo valt het tenminste op dat ze daar zitten.

Leestip: Hoe ik mijn vakanties doorbracht als kind!

Bodega y tapas Groningen review

Het restaurant. Achter de donkerrode muur rechts kon je ook nog zitten, dat was het gedeelte waar je binnen komt.

Bodega y tapas Groningen review

Ronde 1. Pan del horno (pannetje stokbrood met kruidenboter en balsamico) en Empanada vegetariana (met spinazie en mozzarella) koos ik. Mijn moeder koos; Aceitunas marinadas (gemarineerde olijven met knoflook) en Nachos con carne molida (Nachos met rundergehakt tomatensaus, cheddar guacamole, sour Cream, koriander en bosui). Beide gerechten van mijn moeder waren nog best veel voor tapas. Dat had iets minder gemogen. Wat mij betreft had 1 broodje minder ook prima geweest. Wel smaakte het allemaal erg lekker.

Bodega y tapas Groningen review

Ronde 2. De gerechten werden steeds leuk gepresenteerd. Deze ronde koos ik voor een Hamburgesa de pollo (kipburger, broodje, komkommer, rucola (die ik eraf gooide, want dat lust ik niet), en sour Cream chili saus). Daarnaast koos ik ook voor Pollo crujiente (krokante kipstukjes, bosui en limoen mayonaise). Mijn moeder koos voor; Albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus) en Patatas Bravas (aardappeltjes in schil met bravas saus).

Ronde 3 staat niet op de foto, want die vergat ik te maken. Dat waren; Croqueta de queso (kaaskroketjes) en nogmaals de Empanada vegetariana. Gewoon omdat ik die zo lekker vond.

Bodega y tapas Groningen review

Onze mocktails. Ik drink geen alcohol en dus kozen wij beiden een alcoholvrije cocktail uit. Ik koos voor een Mojito switch met als hoofdsmaak; passievrucht, deze was erg lekker! Mijn moeder koos voor een Shirley Temple; gingerbeer, limoen en grenadine. Van deze heb ik ook een slokje geproefd en ook die was lekker.

Bodega y tapas Groningen review

Toetjes. Natuurlijk koos ik voor churros! Ook deelden we een Crema Catalana; Vanille creme met een gekarameliseerd suikerlaagje. Deze was echt heerlijk! Mijn moeder koos voor de Panna Cotta; Mango/ passievrucht ijs met Italiaans schuim. Zij vond haar toetje ook erg lekker.

Omdat ik op de hotelkamer geen warme chocolademelk kon maken, nam ik deze in het restaurant bij mijn toetjes. Deze was ook erg lekker. Al met al hebben we beiden echt súper lekker gegeten. Dit is het lekkerste tapasrestaurant waar ik tot nu toe gegeten heb! Aanrader dus!

Leestip: Bilderberg hotel Scheveningen review!

Ben jij weleens in een vestiging van dit restaurant geweest?

Bodega y tapas Groningen review