Busreis naar Wenen

Busreis naar Wenen

23 februari 2022 2 Door Marìs

In 2009 maakte ik samen met mijn moeder een busreis naar Wenen. Dit was een reis van in totaal 8 dagen, eigenlijk veel te kort voor zo’n grote stad waar zoveel te zien is.

Busreis naar Wenen

Busreis naar Wenen

In 2009 maakte ik een busreis naar Wenen samen met mijn moeder. Het is wel al jaren geleden, maar ik wilde jullie toch de foto’s van deze mooie stad niet onthouden. Dus daarom deel ik met jullie het programma wat wij destijds volgden. Deze kregen wij netjes op papier en heb ik ingeplakt in mijn fotoalbum, dus ik weet nog precies wat we deden op deze reis.

Leestip: Hoe mijn liefde voor Gran Canaria begon!

Op dag 1 vertrokken we richting Duitsland voor onze eerste overnachting. Deze was in Pinzberg. Een heel klein plaatsje waar verder volgens mij ook niet veel te doen was. Maar we kwamen in de avond aan, dus na gegeten te hebben, en na te kletsen gingen we slapen.

Op dag 2 stonden we al vroeg op, want het ontbijt was al om 7:00 uur, het vertrek om 8:00 uur. Daar kwamen we aan en in de avond was er gelijk een concert voor de liefhebbers. Zelf ging ik hier niet heen, maar wel ben ik met de chauffeur door de stad gelopen. Hij wist daar veel over te vertellen omdat hij al vaker in Wenen geweest was.

Dan dag 3, deze dag hadden we een stadswandeling onder leiding van een gids. Tevens bezochten we Schönbrunn, het Belvedère met het stadspark. In de avond gingen we naar de wijk Grinzing om te eten.

Vervolgens kwam dag 4, dit was de dag waarop we naar het Hundertwasserhaus gingen, maar tevens ook naar de Donautoren. Hier hadden we een mooi uitzicht op de stad. In de avond was er een concert in de Hofburg, waar ik ook niet naartoe ging. Ik kwam niet voor de concerten 😉

Op dag 5 hadden we een rondrit door het Wienerwald en bezoek aan Stift in Melk. En tevens ook een boottocht over de Donau. In de avond was er weer een concert, deze keer in de Muziekverein. Wederom ging ik hier niet naartoe. De kosten voor de concerten waren steeds apart, dat zat niet bij de reis in.

Toen was het alweer tijd voor dag 6. Na een bezoek aan de Minoritenkirche, Spaanse rijschool en de Nationale Bibliotheek hadden we tijd voor een lunch. Na de lunch was er een rondleiding in de Opera.

Inmiddels zaten we alweer op het eind van onze reis, namelijk op dag 7. Deze dag vertrokken we richting Polling, hadden we een rit door het Donaudal en een bezoek aan Passau. De overnachting was wederom in Duitsland. En op dag 8 reden we weer richting huis, onderweg hadden we nog een gezamenlijke lunch en in de avond bij aankomt een afscheidsdiner.

Leestip: Review van Graaf Floris in Muiden!

De foto’s

busreis naar Wenen

In Wenen sliepen wij in hotel Mozart. Onze buschauffeur bracht ons steeds overal naartoe. Dit was een hele vriendelijke man die ook veel over Wenen en de omgeving wist en dat graag ook aan ons vertelde.

busreis naar Wenen

We brachten in Wenen onder anderen een bezoek aan de hofburg. Wat een mooie tuinen en parken zijn er te vinden in Wenen!

Ook bezochten we het Hundertwasserhaus. Een heel mooi kleurrijk huis met in het gebouw nog wat leuke winkeltjes en een fontein.

busreis naar Wenen

Tevens bezochten wij het slot Belvedere. Deze groene daken komen meerdere keren terug bij gebouwen in Wenen.

Busreis naar Wenen

De Donautoren was ook een van de bezienswaardigheden die we tijdens deze reis bezocht hebben en waar we ook naar boven gingen.

Ook het uitzicht vanaf de Donautoren was erg mooi. Hier zie je zelfs de schaduw van de toren op de foto. Je kon mooi over de stad uitkijken en zag ook veel groen.

Busreis naar Wenen

Natuurlijk werd ook het mooie Schönbrunn niet overgeslagen tijdens ons bezoek aan de stad Wenen. Hier hebben we binnen rondgelopen, maar ook nog even heel snel de tuinen bekeken. Na geluncht te hebben moesten we al heel snel weer naar de bus. De tijd die we hier hadden, was eigenlijk veel te kort helaas.

Busreis naar Wenen

Onderweg kwamen we in de buurt van Mayerling dit mooie uitzicht tegen. Wat heeft Oostenrijk toch een mooi landschap! Ik vind het altijd heerlijk om in de bergen te zijn.

Busreis naar Wenen

In Wenen heb je ook de Kaisersgruft, hier ligt de keizerlijke familie, of in elk geval hun grafkisten. Dus ook dit hebben wij bezocht. Dit deden wij overigens in onze eigen vrije tijd, want dit hoorde niet bij het programma van de busmaatschappij.

Leestip: Review van Wildlands in Emmen!

Zowel mijn moeder als ik hebben genoten van deze reis destijds. Ben jij ooit in Wenen geweest en wat heb jij toen allemaal bezocht/ gedaan?

Busreis naar Wenen