Dagje De Koog

Dagje De Koog

3 augustus 2022 1 Door Marìs

Je kunt gerust jezelf vermaken met een dagje De Koog. Want er is meer dan genoeg te doen in en rondom dit dorpje op Texel.

Dagje De Koog

Dagje De Koog

Je kunt jezelf op Texel prima vermaken met een dagje De Koog. In het dorpje zelf zitten genoeg lekkere restaurantjes en winkeltjes, maar ook in de omgeving is van alles te doen.

Leestip: Holten en Enter!

Dagje De Koog

Super gezellig deze leuke gekleurde huisjes! Dat geeft mij altijd het ultieme vakantiegevoel.

Dagje De Koog

Natuurlijk mag ook deze zeehond niet ontbreken, want ook het bekende Ecomare ligt net iets buiten De Koog. Heb je niks met zeehonden? Dan kun je altijd nog een ochtendje naar het Juttersmuseum, want ook dat ligt net even buiten De Koog!

Dagje De Koog

Zo hoef je in elk geval niet te twijfelen over waar je bent. Heel leuk gedaan dit!

Dagje De Koog

Eigenlijk is er 1 lange winkelstraat in De Koog. Hier en daar kun je de hoek om, zodat je nog iets extra’s kunt vinden. Maar wij konden hier met gemak een hele middag shoppen.

Daarom vind ik het dorp De Koog ook een aanrader als je naar Texel gaat! Na Den Burg, is dit de grootste plaats op Texel (qua winkels). Waar je in Den Burg gemakkelijker kunt verdwalen en niet weet of je echt het hele centrum gehad hebt, is het in De Koog heel makkelijk om je weg te vinden. Daarnaast vond ik het ook erg gezellig in De Koog.

Ook vanaf het vaste land is een dagje De Koog prima te doen als je vroeg vertrekt. Neem dan wel de auto mee, want zo ben je des te sneller vanaf de boot in De Koog!

Leestip: Gouden Huis review!

Ben jij wel eens in De Koog geweest? Wat vond jij daar het leukste?

Dagje De Koog