Dagje Den Burg

Dagje Den Burg

20 juli 2022 1 Door Marìs

Lees in dit artikel meer over een dagje Den Burg op Texel. Zelf waren wij een week op Texel, maar een dagje naar Texel gaan is natuurlijk ook mogelijk.

Dagje Den Burg

Dagje Den Burg

Wij waren een week op vakantie op Texel, en dan mag een dagje Den Burg natuurlijk niet ontbreken! Dit is de grootste plaats op Texel en hier is ook het grootste winkelcentrum te vinden.

Leestip: Een dagje Rotterdam!

Dagje Den Burg

Wij gingen met de auto naar Texel toe en dat is naar mijn mening ook de meest prettige manier om je te verplaatsen op het eiland. Tenzij je erg van fietsen houdt, dan is dat ook prima te doen. Je kunt je goed van de ene naar de andere plaats verplaatsen op de fiets, want overal zijn volop fietspaden.

Dagje Den Burg

Let wel op dat je over een parkeervignet beschikt. Deze kun je online kopen, of je kunt ter plekke steeds betalen door een ticket bij ee parkeerautomaat te kopen. Wij hadden een vignet en dat is ideaal, zo kun je na het parkeren meteen weglopen het centrum in. Wanneer je in het centrum loopt kom je dus dit soort dingen tegen. Dat ziet er zo gezellig uit!

Dagje Den Burg

Of je gaat de hoek om van een winkelstraat en beland ineens in een random mini parkje met een glazen huisje. Ook dat ziet er super gezellig uit!

Dagje Den Burg

Ook kun je op Texel diverse mooie plekken vinden, die bij zonsondergang extra mooi zijn! Dit was gewoon op de terugweg van Den Burg naar De Koog, waar wij verbleven. We hadden even de auto stil gezet langs de kant van de weg om dit mooie plaatje vast te leggen.

Wat betreft de winkels is er in Den Burg een Hema te vinden, Kruidvat, AH, Jumbo, en nog een paar bekende landelijke ketens, maar nog veel leuker zijn de plaatselijke winkeltjes! Die hebben echt leuke dingetjes, zowel qua kleding als souvenirs. Maar ook zijn er woonwinkels te vinden met leuke accessoires, waar je niet uitgekeken raakt. Mocht je nog twijfelen; Den Burg is het zeker waard om een dagje te bezoeken!

Ons dagje bestond uit shoppen, lunchen, verder shoppen en weer terug naar het park. Om het even heel beknopt te beschrijven. Natuurlijk kan je het dagje shoppen ook weer afsluiten met uit eten gaan, wij deden dit net iets buiten Den Burg bij de Catharinahoeve. 

Verder is er ook nog een leuke tip; De Texelse chocolaterie op de Spinbaan, zit nét even buiten Den Burg op een industrieterreintje. Hier hebben ze hele leuke Texel-gerelateerde chocolade. Zoals schaapjes, zeehondjes en nog veel meer leuke figuurtjes. Altijd leuk om cadeau te geven.

Leestip: Review van Wildlands Emmen!

Ben jij weleens in Den Burg geweest? Wat is jouw favoriete winkel daar?

Dagje Den Burg