Ecomare De Koog review

Ecomare De Koog review

17 augustus 2022 0 Door Marìs

Op dit moment lees je mijn Ecomare De Koog review. Want tijdens onze vakantie op texel, bezochten wij onder anderen het welbekende Ecomare.

Ecomare De Koog review

Ecomare De Koog review

Je leest op dit moment het artikel; Ecomare De Koog review. Want half mei waren we op vakantie op Texel en een bezoek aan Ecomare mocht natuurlijk niet ontbreken. Je hoort er altijd zoveel over, maar ik was er nog nooit geweest. Tijd om daar verandering in te brengen.

Leestip: Oldenzaal & Rijssen!

Ecomare ligt eigenlijk midden in een duingebied. Je kunt er dus in de omgeving ook mooie wandelingen of fietstochten maken. Erg leuk! Je komt dan ook al binnen met een gevoel van rust.

Ecomare De Koog review

Het leukste van Ecomare, zijn natuurlijk de zeehonden.

Ecomare De Koog review

Om 11:00 uur was het tijd voor vis! Hier werden Annie en Betty gevoerd.

Ecomare De Koog review

Ondertussen werd er van alles verteld, en Annie dacht; schiet nou eens op joh! Ik wil meer vis! Als je het niet geeft, kom ik het wel halen.

Ecomare De Koog review

Annie is een van de meest grappige zeehonden bij Ecomare. Toen het voeden voorbij was dacht ze; hey! Waar zijn al die mensen nou gebleven? Al rondjes zwemmend riep ze af en toe; hoeeeeee! En natuurlijk is er altijd wel iemand die komt kijken en daarop reageert, haha.

Ecomare De Koog review

Als jij nou op het vlot gaat, krijg je nog een vis! En ze ving hem zo op.

Ecomare De Koog review

Toch knap dat een blinde zeehond nog steeds haar weg kan vinden door middel van haar snorharen.

Ecomare De Koog review

Ook vanuit Ecomare kun je het duingebied in wandelen. Zelf hebben wij dit niet gedaan.

Ecomare De Koog review

Toch fijn dat er zo’n opvang als deze bestaat! Vind je een zeehond dan kun je Ecomare bellen. Wel willen ze dan weten wat voor zeehond het is (lange snuit of meer afgerond, kleur, vlekken enz.). Zodat ze weten of de zeehond inderdaad opvang nodig heeft of niet. De broedseizoenen verschillen per soort. En stel er zit een kleintje alleen, dan moeten ze weten of de moeder nog terug komt of niet.

Zo is dit een van de kleintjes die ze hebben opgevangen toen wij er half mei waren. Dit kleintje had iets in de longen zitten (een of andere worm), waardoor hij opgevangen werd.

Ecomare De Koog review

En dit kleintje was verzwakt gevonden. Hier laat ze ff zien dat ze er hard aan werkt om weer sterk te worden. En helaas, de emmer was leeg en ze kon er ook precies niet bij!

Ecomare De Koog review

En kennen jullie Zafar nog? De dolfijn die steeds met een boot mee zwom vanuit Frankrijk naar Amsterdam? Die overleed uiteindelijk, en zijn skelet staat nu in Ecomare.

Ecomare De Koog review

Super apart om het skelet van een dolfijn te zien! Want ik heb nooit geweten hoe dat eruit zag. Zeker van deze bekende dolfijn. Iedereen heeft vast dit verhaal destijds wel gelezen in de media.

Binnen waren nog veel meer ruimtes waar van alles te zien was. Bijvoorbeeld een grote ruimte met meerdere soorten vissen, een ruimte met skeletten, waar je kunt zien hoe groot bepaalde dieren eigenlijk zijn. Ook heel interessant!

Daarnaast is er ook een restaurant waar je voor de lunch terecht kunt en daar is genoeg keuze! Ik denk dat daar voor iedereen wel wat te vinden is. En tot slot is er ook nog een souvenirwinkel waarin je diverse dingen kunt kopen. Ook leuk om even te bekijken!

Ecomare voldoet wat mij betreft aan de voorwaarden voor een leuk dagje uit! Ik vind het de moeite van het bezoeken zeker waard! Wel is het handig om te kijken of er nog ergens een leuke kortingactie is, want de toegangsprijs is wat aan de prijzige kant.

Leestip: Altamura Holten review!

Ecomare De Koog review