Een dagje Bussum

Een dagje Bussum

3 mei 2023 2 Door Marìs

Op dit moment lezen jullie mijn verslag van een dagje Bussum. Bussum was wat minder groot dan ik dacht, dus het werd niet helemaal een dagje in Bussum. Maar wel een dagje inclusief lunch.

Een dagje Bussum

Een dagje Bussum

Recent deden wij een dagje Bussum, maar dat werd eigenlijk meer een half dagje. Mijn oma heeft hier vroeger wel gewinkeld met haar vriendin, en daar had ze het de laatste tijd weleens over. Dus wij dachten; dan doen we een dagje Bussum en nemen we haar gezellig met ons mee. Dan kunnen wij ook eens zien waarom Bussum nou zo leuk is.

Leestip: Review van Landal Twenhaarsveld in Holten!

Een dagje Bussum

Helaas stonden er redelijk veel winkelpanden leeg en was het niet meer zoals zij zich herinnerde van vroeger, maar als nog hebben we een hele gezellige dag gehad. Zelf vond ik nog een mooi dik vest in een plaatselijk kledingwinkeltje en een mooie puzzel van 500 stukjes in een boekwinkel, dus ik ben helemaal tevreden. Mijn moeder en oma kochten zelf niks, want zij zagen niks naar hun zin.

Een dagje Bussum

Maar een dagje uit hoeft natuurlijk ook niet te betekenen dat je ook persé iets moet kopen. Het gaat ons vooral om de gezelligheid. Leuk detail is dat ik dacht een kerk op de foto te zetten, namelijk de Sint-Vituskerk, maar hierin zijn een aantal jaren terug appartementen gebouwd en blijkbaar wonen daar nu dus mensen in! Omdat het een monument is, mochten zij niks aan het uiterlijk veranderen.

Een dagje Bussum

Wil je er een hele dag uit van maken? Dan kun je een bezoek met Bussum natuurlijk altijd combineren met Naarden, wat er tegenaan ligt. Of je bezoekt kasteel Groeneveld in Baarn, wat ook in de buurt ligt. Leuk om daar in de omgeving een wandeling te maken. Het gooi kent toch wel vele mooie verborgen plekken, en ik keer er binnenkort zeker een keertje terug in de omgeving!

Leestip: Een dagje Rotterdam!

Ben jij weleens in Bussum geweest? Vond jij het centrum ook een beetje een doolhof? Je weet niet goed hoe je lopen moet om alles te zien, wanneer je er nog nooit bent geweest.

Een dagje Bussum