Een dagje Lochem

Een dagje Lochem

20 april 2022 1 Door Marìs

Deze keer lezen jullie mijn artikel; Een dagje Lochem. Omdat we in Markelo zoveel sneller klaar waren dan verwacht, besloten we op de terugweg Lochem aan te doen.

Een dagje Lochem

Een dagje Lochem

Na ons een beetje mislukte bezoek aan Markelo, besloten we Lochem te bezoeken. Maar dan echt alleen het centrum van deze plaats. In de omgeving kun je bijvoorbeeld ook nog Kasteel Ampsen bezoeken, dat ligt net even buiten Lochem. 
Ook in de omgeving van Lochem kun je prima jezelf vermaken door te gaan wandelen, bij bijvoorbeeld de Lochemse berg. Dit behoort tot een groot natuurgebied. Op de top van de Lochemse berg staat een uitkijktoren, die helaas niet toegankelijk is voor publiek. Maar natuurlijk is het wel altijd leuk om die even te zien.

Leestip: Busreis naar Wenen!

Een dagje Lochem

Aan de rand van het centrum vindt je dit herkenbare punt van de stad. De fontein vond ik zelf wel een leuk detail. Net of er iemand uit het water komt die water omhoog spuwt.

Een dagje Lochem

Als je vervolgens de winkelstraat in loopt, zie je de kerktoren al op de achtergrond tevoorschijn komen. Wij zijn even samen door het centrum heen gelopen en dat was een heel stuk groter dan Markelo, waar wij in de ochtend waren.

Een dagje Lochem

In Lochem waren ook weer erg mooie winkelpanden te vinden. Alleen al die gevels zijn zo mooi om te zien. Gezellig ouderwets.

Je kunt in Lochem echt gemakkelijk een dagje doorbrengen. Zeker als je hier ook wilt gaan lunchen. Een simpele lunch is natuurlijk altijd wel te krijgen, wat de restaurantjes betreft hebben wij hier niet op gelet omdat we al gegeten hadden in Markelo. Naast het centrum van Lochem heb je ook aan de rand van Lochem nog kasteel De Cloese, ooit is dat een politieschool geweest, maar tegenwoordig is het opgedeeld in verschillende gedeeltes en probeert de eigenaar die delen te verkopen of verhuren. 

Wat ik leuk vond aan het centrum is dat er naast de grotere ketens ook genoeg plaatselijke winkeliers te vinden waren. Zo is er voor ieder wel wat wils te vinden. naast de winkelpanden was ook de kerk een mooi gebouw. Echt mega groot ook. Je voelt je zo klein als je ervoor staat. Ook vind ik een centrum altijd wel wat gezelligs hebben wanneer er panden met ouderwetse gevels te vinden zijn. En die zag je hier genoeg. Kort om; ik vind Lochem echt een leuke plaats om een dagje naartoe te gaan. Zijn jullie bekend in deze omgeving?

Zelf heb ik altijd wel veel met als een omgeving veel mooie natuur heeft. Ik kan echt genieten van een stuk wandelen in de natuur. Maar ook van mooie gebouwen. Sommige gebouwen zijn zo enorm groot dat je als mens helemaal niks bent vergeleken met zo’n gebouw. Dat maakt altijd indruk op mij.

Leestip: Holten en Enter!

Zijn jullie weleens in Lochem geweest?

Een dagje Lochem