Floriade Almere 2022 review

Floriade Almere 2022 review

8 juni 2022 4 Door Marìs

Begin mei bezocht ik de Floriade expo, daarom lezen jullie nu mijn artikel; Floriade Almere 2022 review. Er is al veel over gezegd, maar vandaag een review van iemand die nooit eerder op een Floriade geweest is.

Floriade Almere 2022 review

Floriade Almere 2022 review

Waarschijnlijk ben je benieuwd naar mijn Floriade Almere 2022 review en ben je daarom bij dit artikel terecht gekomen. Begin mei 2022 bezocht ik de Floriade en ik vertel jullie vandaag hoe ik het vond.

Leestip: Costa tapas review!

Zoals eerder gezegd had ik nog nooit een Floriade expo bezocht, dus ik had ook geen verwachtingen. Wel was ik erg benieuwd naar de kabelbaan waarover zoveel te doen geweest is. Daarmee haalden ze zelfs het landelijke nieuws. Handige promotie 😉

Je kunt op diverse manieren aankomen bij de Floriade, die opties krijg je te zien bij het kopen van je kaartje. Wij kozen voor een combi van de auto in de stad parkeren en verder gaan met de boot, want een stukje varen is altijd leuk! In de boot werden er ook diverse dingen over de stad en de Floriade verteld. Leuk om wat achtergrond info te horen!

Floriade Almere 2022 review

Vervolgens loop je naar de ingang, en omdat wij een online ticket gekocht hadden, konden we hem zo laten scannen en doorlopen. Dat is ook meteen een tip voor jullie; koop vooraf online je tickets, dat scheelt je een paar euro! Aan de kassa zijn de tickets duurder. In vakanties zijn de tickets ook duurder ontdekte ik. In elk geval toen ik ging, wellicht is dat inmiddels aangepast. Dat zou natuurlijk kunnen. Bij binnenkomst werd er een plattegrond uitgedeeld en die was wel erg welkom! Anders hadden we nooit geweten hoe we hadden kunnen lopen om alles te zien.

We hebben nu onze volgorde waarop we dingen wilden zien ook zelf kunnen bepalen en dat was fijn. Hoewel ik er wel voor ben om op het park ook bordjes te plaatsen met ‘looproute die kant op‘, want nu moet je steeds op die plattegrond kijken en het is fijn als je bordjes kunt volgen en dan weet dat je via die route alles te zien krijgt. Dat zou een hoop tijd schelen, waardoor je geen dingen over hoeft te slaan.

Floriade Almere 2022 review

Op de Floriade breng je gemakkelijk de hele dag door! Het is veel groter dan ik verwacht had. Wij hebben daarom ook een klein stukje waar weinig stond overgeslagen, omdat we anders in tijdnoot kwamen. Best zonde.

Als eerste liepen wij rechtsaf richting de kabelbaan. Daar was het nog wat kaal op weg daar naartoe. Hoe dichter we bij de kabelbaan kwamen, hoe mooier en kleurrijker het werd. Voordat we instapten zat er nog een heel leuk souvenirwinkeltje waar ik een lekkere warme trui kocht. Want ik had weinig warme kleding meer in mijn kast hangen.

Floriade Almere 2022 review

Er zit een enkele reis gratis in bij je Floriade ticket. Wat mij betreft was een retour ook zeker niet nodig. De kant waar we opstapten vond ik te saai om weer terug te keren, omdat daar begin mei niet veel te zien was.

Floriade Almere 2022 review

Het ritje met de kabelbaan zelf daarentegen vond ik wel erg leuk. Leuk en mooi om alles van bovenaf te zien. Wel erg kort. Het had van mij best nog wat langer mogen duren. Hoe lang ik erin zat weet ik niet, want daar heb ik niet op gelet. Ik gok ergens tussen de 5 en 10 minuten.

Floriade Almere 2022 review

Eenmaal aan de overkant kom je de uitkijktoren van Almere tegen. Tenminste, vroeger was het een uitkijktoren, vertelden ze ons in de boot. Je kon er helaas niet op/ in toen wij er waren.

Na een stukje gelopen te hebben kwamen we Flora’s kitchen tegen, en omdat het kwart voor 12 was, besloten we om alvast te gaan lunchen.

Floriade Almere 2022 review

Wij houden niet van buiten eten ivm ongedierte, dus gingen we lekker binnen bij het raam zitten. We haalden een gekke combinatie van dingen die we allebei lekker vonden en deelden alles samen. Daar hadden we zat aan. Dit alles inclusief drinken, kostte net iets meer dan 20 euro dus dat was ok.

Floriade Almere 2022 review

Hier kon je onderdoor lopen. Altijd leuk om even te doen. Het zag er leuk uit vond ik, dan loop je op een gewoon standaard voetpad en ineens kom je dit tegen.

Floriade Almere 2022 review

Dit zag er ook al zo leuk uit! Je keek hier over het water richting de stad. Ook lag er een oude opgedregde fiets. Wat wordt zo’n ding toch lelijk in het water!

Floriade Almere 2022 review

Dit gedeelte was net een gezellig parkje om doorheen te lopen. Iets verderop hadden ze een ‘levende brug’, van boomstammen en groen. Helaas mocht je er niet overheen lopen, want het was puur bedoeld als kunstobject.

Floriade Almere 2022 review

Op onze terugweg kwamen we langs een gedeelte met allemaal landen paviljoens. Deze was deels in de open lucht en vond ik er erg gezellig uit zien.

Floriade Almere 2022 review

Zo hadden we hier Japan. Heerlijk al die mooie kleuren bij elkaar!

Floriade Almere 2022 review

De Chinese bamboetuin vond ik er echt uitspringen! Het oogt heel erg gezellig daar en je kunt er even zitten ontspannen, zoals deze 3 mensen deden.

Floriade Almere 2022 review

Nog meer van deze mooie tuin! aan het eind van de mooie bamboetuin zat een Chinees souvenirwinkeltje. Deze werd nog ingericht en was dus nog gesloten. Ze hebben duidelijk eerst prioriteit aan de tuin gegeven. Jammer dat het souvenirwinkeltje dicht was, ik ben dol op dat soort winkeltjes en kijk er altijd even rond!

Floriade Almere 2022 review

Ook bij Thailand was het erg mooi. Helaas waren ze daar in het pand nog hard aan het werk. Dat was nog gesloten. Stiekem vond ik dat wel een tegenvaller. Het had gewoon af horen te zijn. De Floriade was immers een paar weken daarvoor al officieel geopend.

Floriade Almere 2022 review

De entree ziet er in elk geval wel al mooi uit!

Kort gezegd; de dingen die nog niet klaar of geopend waren, vond ik tegenvallen. Het had naar mijn mening gewoon af horen te zijn. Afgezien daarvan vond ik het erg leuk om de Floriade bezocht te hebben. Waar alle landenpanden zitten, zit nog een tweede grote souvenirwinkel. Waar de andere klein en knus was, was deze een stuk groter. Overigens klopt de plattegrond niet, want daarop staat dat die winkel vrij achteraan zit in dat gebied, tewijl het juist vrij vooraan zit, vlakbij een eettentje. Waarschijnlijk op het laatst verplaatst, maar handig is anders, want wij liepen ons rot te zoeken. We hadden het al bijna opgegeven toen we hem tóch nog tegen kwamen. Minpuntje dus!

Trek wel echt een hele dag uit voor je bezoek, want er is echt zat te zien! Ondanks dat er dingen nog niet open waren toen ik er was, vind ik het toch een aanrader! Ik heb een hele leuke dag gehad, mooie dingen gezien en mij prima vermaakt. Mijn moeder (waarmee ik altijd de uitjes onderneem) denkt daar net zo over.

Leestip: Een dagje Nootdorp!

Zijn jullie al op de Floriade van 2022 geweest en wat vond je ervan?!