Hoe ik mijn vakanties doorbracht als kind

Hoe ik mijn vakanties doorbracht als kind

15 december 2021 2 Door Marìs

Vandaag kunnen jullie lezen hoe ik mijn vakanties doorbracht als kind. Gewoon omdat ik het leuk vind om daarover te vertellen. Want ik heb leuke herinneringen aan deze vakanties.

Hoe ik mijn vakanties doorbracht als kind

Hoe ik mijn vakanties doorbracht als kind

Vandaag lezen jullie in mijn artikel hoe ik mijn vakanties doorbracht als kind. Dat is inmiddels heel wat jaren geleden, maar ik heb hier nog altijd leuke herinneringen aan. Ik heb geen broers of zussen, maar had op vakantie toch altijd iemand om mee te spelen. En niet omdat ik nou zo’n sociaal kind was wat ieder kind aansprak.

Leestip: Mijn review van de musical Aladdin!

Toen ik zo’n 7 jaar oud was, zaten wij in het Roekenbosch, dat was destijds een park van Landal. Hoe het inmiddels zit weet ik niet. Dat heb ik niet uitgezocht. Daar zat ik met mijn ouders en in het huisje naast ons kwam tegelijkertijd ook een gezin aan met 1 meisje. Zij was wat jonger dan ik, maar we gingen beiden om het huisje heen rennen. Beiden om ons eigen huisje. Wie daarmee begon weet ik niet meer, maar wel dat we op een gegeven moment op hetzelfde punt stil bleven staan en met elkaar in gesprek kwamen.

Op dat moment werden we vriendinnen en ook onze ouders konden het goed met elkaar vinden. Zo goed zelfs dat er tijdens de vakantie meerdere keren bij elkaar geborreld werd en dat we besloten om het jaar daarop ook weer met elkaar op vakantie te gaan. Beiden een eigen huisje, maar wel naast elkaar op het park. Zo zaten wij elk jaar in een huisje naast elkaar op steeds weer verschillende parken.

Zo zijn we het vaakst in Nederland op vakantie geweest, maar ook regelmatig in Duitsland en soms ook in België. Omdat we beiden in een ander deel van het land woonden, was het soms even puzzelen omdat onze vakanties dan maar 2 of 3 weken overeen kwamen. Maar het lukte eigenlijk altijd wel om samen iets te vinden.

Daardoor heb ik mij in mijn jeugd nooit hoeven te vervelen op vakantie, want ik had gewoon altijd mijn eigen vakantie-vriendinnetje bij me. Ook logeerden wij soms bij elkaar in het huisje. En we deden ook gewoon onze eigen dingen met het eigen gezin. Wat wij vooral veel samen deden was zwemmen en minigolf. Maar ook de bordspelletjes waren favoriet bij ons. Net als gezellig buiten zitten in het tentje en daar gezellig kletsen. Maar ook badminton en tafeltennis vonden wij erg leuk om te doen.

Zo wisten wij ons op vakanties altijd prima te vermaken. Soms gingen de ouders van mijn vakantie-vriendin fietsen en dan wilde zij niet mee, want dat vond ze niet leuk. Soms moest ze mee en andere keren mocht ze dan gezellig bij ons blijven. Dan was het feest voor mij, want ik verveelde mij bijna altijd als zij weg was.

Dit zijn dus mijn mooiste vakantieherinneringen van mijn vakanties als kind!

Leestip: Review Bilderberg Europa hotel Scheveningen!

Wat is jouw mooiste herinnering aan jouw vakanties als kind zijnde?

Hoe ik mijn vakanties doorbracht als kind