Hoe mijn liefde voor Gran Canaria begon

Hoe mijn liefde voor Gran Canaria begon

22 december 2021 3 Door Marìs

Vandaag lezen jullie hoe mijn liefde voor Gran Canaria begon. Want als kind en tiener zijnde had ik nooit eerder gevlogen, dat leek mij ook eng. Dus ik stond niet te springen om een vliegtuig in te stappen.

Hoe mijn liefde voor Gran Canaria begon

Hoe mijn liefde voor Gran Canaria begon

In mijn artikel van vandaag vind ik het leuk om met jullie te delen hoe mijn liefde voor Gran Canaria begon. Dan moet ik eigenlijk beginnen bij mijn moeder. In 1970 kwam mijn moeder voor het eerst op Gran Canaria. Zij was toen zo’n 12 jaar oud. Samen met haar ouders en zusje gingen zij daarheen op vakantie. Er waren toen nog weinig toeristen te vinden. Zij genoten daar zo, dat ze besloten om daarna nog meerdere keren terug te gaan.

Leestip: Hoe ik mijn vakanties doorbracht als kind!

In mijn jeugd hoorde ik dus altijd al verhalen over Gran Canaria en hoe mooi het daar was. Na de scheiding van mijn ouders, ging mijn moeder een weekje op vakantie met een vriendin. Even er tussenuit. Die vriendin kwam vroeger ook altijd met haar ouders op Gran Canaria. Dus de keuze voor waar ze heen zouden gaan, was zo gemaakt. Het werd, heel verrassend; Gran Canaria!

Toen mijn moeder terug was, begon ze tegen mij ook weer over Gran Canaria en dat ze het mij zo graag eens wilde laten zien. Ze zei; een keertje maar, dan gaan we een weekje en als je het niks vind, dan weten we dat. Maar zij wist al lang dat ik het wel lekker zou vinden daar. Alleen was er nog 1 dingetje… Ik moest vliegen! Dat vond ik eng omdat ik het nog nooit gedaan had. Maar achteraf viel het me redelijk mee. Alleen dat opstijgen vond ik totaal niet prettig. Landen vond ik niet erg, dan sta je toch alweer bijna op de grond, dan mag je alweer bijna dat toestel uit.

Ook ik werd verliefd op het eiland en de vriendelijkheid van de mensen daar. En natuurlijk op het klimaat! Want oh dat is zo heerlijk! De eerste jaren gingen wij altijd in de meivakantie. Want ik was 15 en dus nog leerplichtig. Later zijn we omgeschakeld naar Augustus en September en Oktober. En nee, we gaan dan niet 3 maanden lang, maar het wisselt per keer een beetje welke periode we gaan.

We maakten eigenlijk gelijk de eerste keer samen al vrienden daar. De eerste paar keren gingen we elk jaar een weekje, maar op een gegeven moment vonden we dat gewoon te kort. En jaarlijks op vakantie gaan lukte op dat moment ook niet meer. Dus toen zijn we diverse keren 10 of 12 dagen gegaan. De laatste keer gingen we 13 dagen en dat is ook meteen de langste keer dat we er geweest zijn. Eigenlijk zouden we in 2020 2 weken zijn gegaan, maar dat ging helaas niet door. De eerstvolgende keer dat we weer naar Gran Canaria gaan, gaan we daarom nu ook écht een stuk langer, minimaal 3 weken, misschien wel 4 weken. Afhankelijk van de prijs en wat we op dat moment te besteden hebben.

Maar gaan doen we zeker weer. Met onze vriendinnen blijven we contact houden, voornamelijk via social media. Zo blijven we toch een beetje op de hoogte van elkaars leven. Maar ik mis ze wel onwijs. Dus hopelijk wordt alles snel weer helemaal normaal, zodat we weer kunnen gaan genieten op de normale manier! Want daar is het wachten nu op.

Ondanks dat we al zó vaak op Gran Canaria geweest zijn en diverse excursies gedaan hebben, hebben we nog lang niet alles gezien wat het eiland te bieden heeft. Dus wij vermaken ons ook de volgende keer weer prima.

Leestip: Online geld verdienen en daarmee sparen voor vakanties/ uitjes!

Heb jij liefde voor een bepaalde vakantie locatie? En hoe begon die liefde?

Hoe mijn liefde voor Gran Canaria begon