Mijn review van Aladdin de musical

Mijn review van Aladdin de musical

1 december 2021 3 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn review van Aladdin de musical. In september 2021 ging deze musical in premiere in het Circus theater in Scheveningen. Natuurlijk bezocht ik deze musical, als Disney én musical liefhebber.

Mijn review van Aladdin de musical

Mijn review van Aladdin de musical

Vandaag lezen jullie mijn review van Aladdin de musical. Zelf vind ik Disney nog steeds helemaal leuk, dat blijft gewoon iets magisch hebben. Daarnaast hou ik ook erg van musicals, mits het verhaal mij aanspreekt. Deze combinatie maakte dat ik graag naar Aladdin de musical wilde.

Leestip: Aladdin bezoek en de kosten hiervan!

De 4 grootste rollen werden gespeeld door goede musical artiesten. Aladdin werd gespeeld door Jonathan Vroege, Jasmine door Keoma Aidhen, Jafar door Roberto de Groot en de Geest door Stanley Burleson.

Zodra je aankomt bij het theater, staat daar buiten al heel groot dé lamp van Aladdin. Je kunt ermee op de foto en in de avond geeft hij zelfs licht (tenzij het theater gesloten is, dan is de verlichting van de lamp uit). Dat is al leuk aankomen. Je zag dan ook heel veel mensen voor die lamp gaan staan om een foto mee te maken. Ook de portiers van het theater helpen daarbij een handje als het rustig is.

Het verhaal

Aladdin is een jongen van de straat, met zijn vrienden steelt hij eten om in leven te blijven. Jasmine is de prinses, en wordt gevangenhouden in het kasteel, zij mag nooit naar buiten, maar wil ook eindelijk wel eens naar de markt. Op een dag piept zij er tussenuit, precies op de dag dat Aladdin en zijn vrienden proberen om geld te verdienen met zang en dans op straat.

Jasmine vindt het geweldig en danst net als anderen op straat mee. Dan treffen Aladdin en Jasmine elkaar, maar zij moeten vluchten omdat er mensen achter Aladdin aanzitten. En dan begint het verhaal pas echt.

Jafar strikt Aladdin om voor hem de grot der wonderen in te gaan, want alleen de uitverkorene kan de grot in. En Jafar wil deze lamp dolgraag hebben, zodat hij kan wensen dat hij Sultan wordt, want dat is zijn doel. Maar Aladdin mag níks anders aanraken. Als hij dat tóch doet omdat hij een mooie ketting voor Jasmine ziet, valt de grot dicht en zit Aladdin opgesloten.

Maar dan bekijkt hij de lamp eens beter en wrijft hem schoon. Ineens komt de geest tevoorschijn en mag Aladdin 3 wensen doen. Als eerste is hij slim en daagt hij de geest uit door te zeggen; je kan ons vast niet uit deze grot krijgen. Waarop de geest meteen zegt; o jawel! En hup ze zijn eruit. Dan zegt de geest; je hebt nog 2 wensen over. En maakt Aladdin hem duidelijk dat hij niet gezegd heeft dat dat een wens was. Daarop wordt de geest oplettender dat Aladdin voortaan ‘ik wens’ erbij zegt als hij iets van hem wil.

Aladdin wil natuurlijk graag Jasmine veroveren, maar gaat dat hem lukken? Hij laat zich omtoveren tot prins door de geest, en maakt van alles mee. Voor de afloop van dit verhaal en om te zien wat Aladdin allemaal mee maakt, moeten jullie zelf naar het theater gaan!

Leestip: Wordt lid en laat je uitbetalen als je het bedrag voor een uitje bij elkaar gespaard hebt!

Mijn review van de musical Aladdin

Alle spelers waren even goed, er was er niet 1 waarvan ik dacht; jou vind ik minder. Wel merkte je nog dat Iago, Gino Korsèl, nog wat meer moest inkomen. Hij is namelijk de understudy en die had het denk ik nog niet zo vaak gespeeld. Wel had ook hij echt de lachers op de hand en hij deed het erg leuk. Als hij de rol binnenkort nog vaker kan spelen, zal je er helemáál niks meer van merken dat hij understudy is. Hij is zeker goed gecast!

De gehele overige cast trouwens ook. Ik heb ook erg hard gelachen om Stanley Burleson als Geest. Wat heeft die man een uithoudingsvermogen én veel tekst! Heerlijk al die grappen en mafdoenerij. Grotendeels natuurlijk wel gescript, maar zo komt het gelukkig niet over!

Ook heb ik echt genoten van alle dans in de voorstelling, de kleding maakt het ook echt helemaal af. Je zit helemaal in de sfeer van de film, heerlijk was dat! Echt even een avond waarop je flink kunt lachen en alles kunt vergeten, omdat je helemaal in de musical zit.

En voor mij extra speciaal, omdat ik zelf een keer in een (andere) amateur versie van Aladdin gespeeld heb. Jaren geleden. De man die toen de vader van Jasmine speelde is inmiddels ruim een maand geleden helaas overleden door ziekte. Dus het was heel dubbel om die rol te zien.

Voor iedereen die Aladdin overweegt te bezoeken; zeker doen!! Het is een absolute aanrader, een musical die je niet mag missen, wat mij betreft!

Wat ik tot slot nog wel erg jammer vond, was dat er bij de merchandise geen kleding verkocht werd, normaal is dit wel zo (bij grote niet-reizende producties). Zelf koop ik meestal een shirt en een trui/ vest (net welke van de 2 ze verkopen). Het is altijd goede kwaliteit. Dat was dus een klein beetje een domper voor mij. Maar dat neemt niet weg dat ik onwijs van deze musical genoten heb!

Leestip: Binnenkort meer!

Heb jij Aladdin al bezocht? Om wie heb jij het meest gelachen? Wat is jouw favoriete scene? 

Mijn review van Aladdin de musical