Musical The Prom review

Musical The Prom review

16 november 2022 0 Door Marìs

Musical The Prom review. Begin oktober ging ik naar de musical The Prom in Almere. Wat een topmusical!

Musical The Prom review

Musical The Prom review

Musical The Prom review is het artikel dat jullie op dit moment lezen. Begin oktober bezocht ik deze musical. Tijdens de opening van het musical seizoen had ik hiervan al een voorproefje gezien, maar eerlijk is eerlijk. Omdat ik Pia al jaren volg, ging ik naar deze musical toe. Daarnaast sprak het verhaal me ook aan, omdat dit iets is wat nog steeds plaats vind. Je ziet in deze musical goed hoe mensen soms op een gruwelijke manier buitengesloten worden van de samenleving. Alleen omdat ze zijn wie ze zijn. Het zou niet moeten kunnen.

Leestip: Dagje De Cocksdorp!

Musical The Prom review

Start slotapplaus, aangezien je tijdens de voorstelling natuurlijk geen foto’s mag maken, doe ik dat altijd tijdens het slotapplaus. Best grappig om te zien dat op dat moment heel veel mensen hun telefoon pakken om foto’s te maken, of te filmen.

Het verhaal

Maar terug naar de voorstelling zelf! Het verhaal gaat over Emma. Zij wil met haar vriendin naar het bal als date. Maar de school heeft verplicht gesteld dat de date voor het bal van het andere geslacht moet zijn. Via de rechtbank is er afgedwongen dat Emma (met dus een date van haar eigen geslacht) ook recht heeft op het bal. Ondertussen zijn 4 uitgerangeerde Broadway-sterren via Twitter op zoek naar een ‘probleem’ die zij kunnen oplossen en ze komen terecht bij het verhaal van Emma.

Ze besluiten naar Emma toe te gaan om haar te helpen, zodat zij zelf weer in the picture komen. Eenmaal aangekomen protesteren ze op een bijeenkomst van de ouders en school. Alleen werkt het averechts. Veel mensen en ouders daar zijn nogal ouderwets, en er dus ook op tegen. Daarom besluiten zij zonder dat Emma het weet het bal te verplaatsen naar een andere locatie. Ondertussen beginnen Emma en de Broadway-sterren vrienden met elkaar te worden. En zij begeleiden Emma naar het bal.

Als Emma aankomt bij het bal, is de parkeerplek wel erg leeg. En ook zijn er geen andere leerlingen aanwezig. Ook Emma haar date, Alyssa is er nog niet…
Maar Alyssa is door haar moeder (directrice op de school), meegenomen naar het échte bal. Zij wordt door haar moeder in de gaten gehouden en kan niet weg, omdat ze haar moeder niet durft te vertellen dat zij Emma’s date is.

Boos, verdrietig en teleurgesteld gaat Emma naar huis. De Broadway-sterren proberen haar op hun manier te troosten. En ze regelen een interview voor haar op tv, omdat ze vinden dat ze dit niet zomaar mag laten gebeuren. Maar Emma wil niet op tv, ze wil het op haar eigen manier doen. Dus neemt ze een video op waarin ze vertelt hoe ze zich voelt en ze zingt een lied over de situatie. Dat zet ze online.

Hoe het afloopt, moet je gewoon zelf in het theater gaan bekijken!! Deze voorstelling is echt een aanrader, je wordt helemaal meegenomen in het verhaal. Zelf zat ik op de derde rij in het midden en het is net of je dan midden in het verhaal zit. Het is een musical met flink wat humor én met een traan.

Musical The Prom review

Soraya Gerrits & Juliëtte van Tongeren, spelen Alyssa Greene en Emma Nolan. Wat een toppers zijn dit! Mijn telefoon was net nieuw en ik drukte per ongeluk een paar keer mijn camera uit, dus helaas heb ik niet iedereen op de foto kunnen zetten helaas.

Musical The Prom review

Pia Douwes & Dennis Willekens spelen Dee Dee Allen & Barry Glickman. Niet op de foto bij hun applaus momentje; Joke de Kruijf als Angie Dickinson, Wieneke Remmers als Mrs Greene, Barry Beijer als Trent Oliver en Rogier Komproe als Mr Hawkins. 

Musical The Prom review

Finale dans. Wat een pakkende muziek heeft deze musical, het blijft echt in je hoofd hangen, net als het verhaal wat echt wel indruk maakt. 

Normaal gesproken noem ik in mijn reviews altijd wel namen van mensen die ik eruit vind springen, maar deze keer weet ik oprecht niet welke namen ik moet noemen, gewoon omdat iederéén zo goed is. Deze mensen vormen echt een team en zetten met zijn allen een geweldige voorstelling neer!

Musical The Prom review

Wat een feest! Ik weet zelf als geen ander hoe het voelt om buitengesloten te worden en je alleen, in de steek gelaten en eenzaam te voelen. Alleen omdat je niet voldoet aan de norm van de maatschappij. Wellicht dat het verhaal daarom ook zo binnen komt. Je ziet in deze musical gewoon heel goed wat buitengesloten/ in de steek gelaten worden met iemand doet. Hoeveel pijn dat veroorzaakt. Daarnaast veroorzaken de Broadway-sterren ook regelmatig hard gelach in de zaal, dus een echt depressieve zware voorstelling is het ook absoluut niet! Ik denk dat bovenstaande foto wel genoeg zegt 😉

Leestip: Review Paal 28 De Cocksdorp!

Musical The Prom review