Musical Up Close tentoonstelling

Musical Up Close tentoonstelling

8 maart 2023 0 Door Marìs

Vandaag schrijf ik een artikel over de Musical Up Close tentoonstelling. Deze is nog t/m 25 maart 2023 gratis te zien in het theater in Almere.

Musical Up Close tentoonstelling

Musical Up Close tentoonstelling

Vanuit diverse musical artiesten is er het idee ontstaan om een musicalmuseum te openen. Hiervoor zijn natuurlijk diverse spullen/ kostuums uit musicals nodig en deze zijn al tot op zekere hoogte verzameld. Of er een echt museum gáát komen weet ik niet. Wel weet ik dat er nu in samenwerking met het theater in Almere een tentoonstelling is.

Leestip: Speelgoedmuseum Terschuur review!

Musical Up Close tentoonstelling

Kostuums uit diverse musicals van Pia Douwes.

Musical Up Close tentoonstelling

Zoals bijvoorbeeld dé sterretjesjurk uit Elisabeth.

Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken in het theater. Je hoeft dus niet persé een voorstelling in het theater te bezoeken om naar deze tentoonstelling te kunnen gaan. Wanneer je wat verder weg woont, is het natuurlijk wel een goed idee om dit te combineren. Want voor alleen de tentoonstelling is het anders wellicht lang reizen. Zelf had ik een verjaardag daar in de buurt, dus kon ik het mooi gelijk combineren! Wanneer je echt alle bordjes leest en niet alleen snel langs loopt, ben je ongeveer 45 minuten bezig en dan heb je alles gezien.

Op deze tentoonstelling zijn er diverse kostuums te zien, maar ook attributen die in musicals te zien zijn geweest. Je mag natuurlijk niks aanraken, maar kan wel echt pal voor deze dingen staan en alles heel goed bekijken. Zelf vond ik het erg leuk om dit allemaal eens van dichtbij te zien. Wel een must-see voor de echte musicalliefhebber. Vind ik persoonlijk. Een heleboel artiesten hebben bijgedragen aan deze tentoonstelling door spullen of kleding beschikbaar te stellen, heel leuk om te zien hoeveel mensen daartoe bereid zijn geweest!

Let wel even op de openingstijden van deze tentoonstelling, want je kunt niet de hele dag zomaar het theater binnenlopen. Op de website kun je de openingstijden van deze tentoonstelling zien. Je kunt je gewoon bij binnenkomst links bij de balie melden en zeggen dat je voor de tentoonstelling komt. Mochten de deuren dan nog niet open zijn, openen ze deze voor je. Je kunt ook nog om een plattegrondje vragen, zodat je zeker weet dat je niks mist. Je moet bijvoorbeeld voor de kostuums uit Evita omhoog kijken. Die staan op een soort kringvormig plateau in de lucht. Ik deel natuurlijk lang niet alles op de foto’s wat er te zien is. Dus ga vooral zelf kijken en maak er een dagje/ avondje uit van! Mijn avondje uit beviel me prima.

Musical Up Close tentoonstelling

Pruiken uit de musical Cats.

Musical Up Close tentoonstelling

Masker uit The Phantom of the Opera. En nog véle andere musicalspullen. Er zijn voorwerpen of kostuums te vinden uit; Beauty and the Beast, My fair Lady, Soldaat van Oranje, Hello Dolly, Miss Saigon en nog veel meer musicals!

Leestip: Bodega y tapas Groningen review!

Ben jij al bij deze tentoonstelling geweest en wat vond je ervan?!

Musical Up Close tentoonstelling