Oldenzaal en Rijssen

Oldenzaal en Rijssen

9 maart 2022 2 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie meer over mijn bezoek aan Oldenzaal en Rijssen. Deze 2 plaatsen bezocht ik in oktober 2021 samen met mijn moeder en oma tijdens onze vakantie.

Oldenzaal en Rijssen

Oldenzaal en Rijssen

Tijdens mijn vakantie in oktober 2021 bezocht ik ook de plaatsen Oldenzaal en Rijssen. En vandaag vertel ik jullie meer over mijn indrukken van deze 2 plaatsen. Want die indrukken zijn compleet verschillend.

Leestip: Busreis naar Wenen!

Heel vroeger was mijn oma wel eens in Oldenzaal geweest, dat was toen erg leuk en daarom wilde zij wel eens terug naar deze plaats. Omdat Holten redelijk in de buurt is en wij daar onze vakantie doorbrachten, was dat dus mooi te combineren. Volgens mijn oma kon je er gemakkelijk een hele dag doorbrengen, maar dat was lang geleden. Wellicht heeft zij Oldenzaal verward met een andere plaats.

We hebben wat rondgelopen in het centrum van Oldenzaal en qua winkels vond ik het zelf niet heel bijzonder. Ook mijn moeder en oma vonden het niet heel bijzonder. Stiekem viel het ons een beetje tegen. Dit kwam puur door de verhalen van mijn oma. Wel had je wat mooie ouderwetse panden in het centrum, dat is altijd leuk om op de foto te zetten en om te zien.

Oldenzaal en Rijssen

Omdat we tegen de lunchtijd aan zaten, besloten we om wat te gaan eten in Oldenzaal. Dit werd een lunch bij Tante Annie’s. Van buitenaf zag het er heel gezellig uit. Het eten was prima, we bestelden allemaal een tosti en deelden wat patat met elkaar. Het personeel was ook erg aardig. Een klein minpuntje vond ik dat het binnen bij de bar wel vrij donker was.

Rijssen

Rijssen daarentegen, was juist een hele leuke plaats. Waar je in Oldenzaal hoogstens een halve dag zult doorbrengen, of eigenlijk maar een paar uurtjes, kun je je in Rijssen rustig de hele dag vermaken. Veel winkels, dus er is genoeg te zien en te beleven. Wij hadden hiervoor helaas maar een halve dag, dus hebben een beetje snel snel het centrum van dit plaatsje doorgelopen.

Oldenzaal en Rijssen

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd: zijn jullie wel eens in deze omgeving geweest? Of woont een van jullie in deze omgeving? Wat vindt jij een leuk dorpje of plaatsje in Overijssel? Wij verbleven namelijk in Overijssel tijdens onze vakantie. De omgeving vind ik erg mooi er is veel te zien/ doen op het gebied van wandelen in de natuur.

Leestip: Tips gevraagd Canarische Eilanden!

Wat vindt jij een leuke plaats in Overijssel?

Oldenzaal en Rijssen