Palmbomen tuinen in Nederland

Palmbomen tuinen in Nederland

27 april 2022 2 Door Marìs

Palmbomen tuinen in Nederland bezoeken kan gewoon! Officieel zijn het kwekers, maar sommigen hebben het zo uitgestald alsof het 1 grote tuin met veel tropische planten is.

Palmbomen tuinen in Nederland

Hierdoor is het net alsof je palmbomen tuinen in Nederland bezoekt. En laat ik dan maar meteen beginnen met de grootste kwekerij die ik bezocht. Palmexpert in Giethmen, bij Ommen. De twee die in dit artikel genoemd worden kunnen bijna niet verder uit elkaar liggen.

Leestip: Oldenzaal en Rijssen!

Palmbomen tuinen in Nederland

Van klein tot heel groot, er zijn onwijs veel maten te verkrijgen. En ook meerdere soorten palmbomen. Van Chinese waaierpalm tot Canarische palm, noem maar op.

Palmbomen tuinen in Nederland

De Canarische palm staat lekker warm onder een van de plastic koepels, of hoe je deze dingen ook wilt noemen. Wanneer je iets wilt kopen, kun je gewoon je eigen exemplaar uitzoeken. Ook kunnen je aankopen bezorgd worden.

Palmbomen tuinen in Nederland

Hier kun je goed de plastic koepels zien die ik bedoel. Het is een soort van kas, maar ook weer niet echt.

Palmbomen tuinen in Nederland

Van de vele soorten palmen die verkrijgbaar zijn, is de Valse sagopalm er ook eentje. Deze heb ik thuis onder een afdakje staan, wel buiten, en hij gaat er goed op tot nu toe!

Palmbomen tuinen in Nederland

Ik ben dol op palmbomen en ik vind het oprecht heerlijk om tussen de palmbomen buiten te lopen zonder jas! Mits de temperatuur dat toelaat natuurlijk 😉 Dus ik werd helemaal vrolijk deze dag. Klein detail; het is handig dat je op dit terrein ook gewoon naar de wc kunt. Het personeel is ook vriendelijk. ook zijn er diverse andere tropische planten / bomen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld olijfbomen.

Barteljo

Palmbomen tuinen in Nederland

Deze kweker zit in Nederweert, ergens via een boerenweggetje kom je hier terecht. Maar wat worden deze palmbomen met liefde verzorgd!

Palmbomen tuinen in Nederland

Ook hier kun je wederom olijfbomen kopen, hier en daar een verdwaald klein bananenplantje, of gewoon diverse andere palmsoorten.

Palmbomen tuinen in Nederland

Zo ook de Jubaea Chilensis. De palmboom uit die van oorsprong uit Chili komt. De kweker haalt ze momenteel uit Spanje, want ze zijn steeds minder goed verkrijgbaar. Daarom is dit ook niet de goedkoopste soort. Maar het is wel de meest winterharde palm met vederbladeren. In Frankrijk heeft deze soort -17 graden overleefd. Dus zeker ook geschikt voor het Nederlandse klimaat, met de juiste verzorging.

Als je gewoon een dagje wilt rondlopen tussen de palmbomen of ook andere tropische planten zoekt, dan raad ik je de eerste kweker in Giethmen aan. En wil je echt een olijfboom of palmboom kopen die met liefde verzorgd is en je eigen exemplaar uitzoeken, dan raad ik je Barteljo in Nederweert aan. De bomen kunnen gewoon bezorgd worden, dus geen probleem als je het niet zelf kunt vervoeren.

Bij Barteljo in Nederweert maakten we eerst een afspraak wanneer we wilden komen en dan vragen ze aan de telefoon al waar je voor komt. Omdat ik precies wist wat ik wilde kon ik dat aangeven. Bij de Palmexpert hoef je geen afspraak te maken en kun je ze gewoon spontaan bezoeken binnen de openingstijden op de website.

Leestip: Altamura Holten restaurant review!

Ben jij weleens bij een van deze kwekers geweest?