Review Kustpark Texel

Review Kustpark Texel

22 juni 2022 1 Door Marìs

Het is tijd voor mijn; Review Kustpark Texel! Want inmiddelsben ik alweer eventjes terug van mijn week vakantie op Texel.

Review Kustpark Texel

Review Kustpark Texel

Vandaag kunnen jullie over mijn vakantie lezen; Review Kustpark Texel. Ik ben alweer eventjes terug, maar wil toch graag nog mijn review met jullie delen. Dit was mijn eerste keer op Texel. Dit kustpark ligt vlakbij het dorpje De Koog. Lekker centraal gelegen! De locatie vind ik echt ideaal.

Leestip: Boathouse Almere review!

Review Kustpark Texel

Als je aan komt rijden voordat je het park op draait, zie je dit. Het valt niet persé op dat het een vakantiepark is. Het is dat ik ineens de vlag van Roompot zag, anders zou je er zo voorbij rijden. De weg er naartoe is prima te doen.

Review Kustpark Texel

Als je dan verder het terrein op gaat, kom je hier uit. Waar wegwijzers je wijzen welke kant je op moet. Altijd handig!

Review Kustpark Texel

Eenmaal binnen heb je links achterin de Minimarket. Hier kun je diverse boodschappen halen en natuurlijk ook verse broodjes.

Review Kustpark Texel

Links op de foto zie je nog een stukje receptie en recht vooruit zit het restaurant, waar je ook je snackbar-eten kunt bestellen. Dat wordt gewoon in dezelfde keuken gemaakt.

Verder kon je onder anderen ook tennissen, tafeltennissen en minigolf spelen. 

Review Kustpark Texel

Uiteraard heb je ook nog Calluna, het zwembad.

Review Kustpark Texel

In het zwembad heb je nog een Poolbar, waar je tussen bepaalde tijden eten en drinken kunt bestellen. Dat ziet er gezellig uit!

Review Kustpark Texel

Omdat ik geen mensen herkenbaar in zwemkleding op de foto en op internet wil zetten, is de foto niet zoals ik hem normaal zou maken.

Het zwembad is mooi groot, er is een hele grote waterglijbaan (die vanwege personeelstekort buiten gebruik was), een stroomversnelling, een groot diep bad en een groot ondiep gedeelte voor kinderen. Tevens ook nog een bubbelbad en een apart badje voor de mini’s. Daarnaast kun je ook nog naar buiten zwemmen, dus ik vond het een erg leuk zwembad! 

Om een bepaalde tijd gaat er een alarm af, waarna er een licht begint te flikkeren, wij dachten even aan discozwemmen, maar al snel zagen we dat dat het sein was voor het golfslagbad. Letterlijk het gehele zwembad verandert in de zee. Tenminste; zo ziet het eruit! Wederom; leuk gedaan! Maar rustig baantjes trekken is er dan niet bij. Daar kun je eventueel apart voor reserveren vroeg in de ochtend.

Het huisje

Review Kustpark Texel

Dit zijn een van de soorten huisjes op het park. Super gezellig! Daar krijg ik oprecht een vakantiegevoel van.

Review Kustpark Texel

Dit was de keuken met het zitgedeelte waar de tv ook stond.

Review Kustpark Texel

Via een klapdeur kom je dan in de voorkamer terecht waar wederom een bank staat, met diverse stoelen.

Review Kustpark Texel

Dan heb je nog een slaapkamer met badkamer beneden. Hier sliep mijn oma. En los op de gang in een apart hok, zit nog een wc.

Review Kustpark Texel

Op weg naar boven kom je een kaart van Texel tegen, leuk gedaan!

Review Kustpark Texel

Als je boven komt, heb je meteen tegenover de trap de tweede badkamer zitten. Mét een tweede wc. Wel zo fijn, dan hoef je niet midden in de nacht naar beneden. Ook hoef je zo niet op elkaar te wachten als je moet.

Review Kustpark Texel

Als je boven komt heb je rechts van de trap een 2 persoons slaapkamer, maar als je goed kijkt zie je naast de deur deurtjes zitten. Deze deurtjes waren niet van een kast maar van een bedstee, waar ook nog 2 mensen konden slapen. In de hoek waar de kist staat, zit een stang om je kleding op te hangen. In deze kamer sliep mijn moeder.

Review Kustpark Texel

Tot slot was dit de andere slaapkamer boven. Maar ik was niet van plan om onder een schuine muur te slapen, dan stoot ik sowieso mijn hoofd.

Review Kustpark Texel

Dus richtte ik de kamer anders in. Een stuk praktischer voor mij! Ik gebruikte de tv toch niet.

Review Kustpark Texel

In het parkrestaurant hebben wij 2x gegeten. De eerste avond ons diner en de laatste dag onze lunch. Ook haalden we diverse keren af. En wat je ook bestelde; het was erg lekker én leuk gepresenteerd! Dus dat is zeker een compliment waard.

Wel jammer dat je tegen bepaald personeel Engels moet praten, omdat ze geen Nederlands kennen. Ik wil niet hoeven nadenken als ik in een restaurant in Nederland iets wil bestellen, en dat moest nu wel, afhankelijk van wie je hielp. Mijn Engels is niet zo heel goed, dan heb ik liever Spaans, want dat is voor mij mijn tweede taal. Mijn oma zat in de oorlog op school en heeft helemaal geen Engels geleerd, maar alleen Duits. Ook voor haar is Engels dus lastig, dus complimenten aan de mensen die wel al Nederlands geleerd hebben! Het personeel was wel allemaal erg vriendelijk, en dat is wat mij betreft ook een must.

Leestip: Review Bilderberg Europa hotel Scheveningen!

Ben jij weleens op Kustpark Texel geweest en wat vond je ervan?!

Review Kustpark Texel