Review van Landal Twenhaarsveld in Holten

Review van Landal Twenhaarsveld in Holten

12 januari 2022 3 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn review van Landal Twenhaarsveld in Holten. In totaal ben ik daar nu 2x op vakantie geweest. Een keer een midweek in 2020 en een keer 2 weken in 2021.

Review van Landal Twenhaarsveld in Holten

Review van Landal Twenhaarsveld in Holten

Jullie lezen vandaag mijn review van Landal Twenhaarsveld in Holten. Omdat ik hier in 2020 een midweek op vakantie was en in 2021 twee weken, is mijn review van dit park gebaseerd op 2 verschillende jaren. Hierdoor vergeleek ik dit jaar ook de service met die van vorig jaar.

Leestip: Mijn review van Aladdin de musical!

Allereerst ligt het park in een super mooie omgeving, namelijk nabij de Sallandse Heuvelrug. Hier kun je uitgebreid wandelen en er zijn diverse restaurantjes en café’s waar je kunt zitten om iets te eten en/ of drinken. Ook ben je binnen no time in diverse dorpjes of in de stad Rijssen, dat ligt allemaal in de omgeving. Dus je hebt genoeg dingen te bezoeken.

Review van Landal Twenhaarsveld in Holten

Dan het park zelf, het is erg mooi omdat het een bosrijk park is, waardoor je ook de eekhoorns op bezoek krijgt. Zeker wanneer je diverse nootjes op tafel neerlegt zoals doppinda’s, walnoten, pecannoten of hazelnoten. Uiteraard ongezouten. Ook een bakje water vinden ze erg lekker, want ze halen geen vocht niet uit hun voedsel. Het water heb ik zelf dagelijks ververst. Wel zo fijn, want wij houden ook niet van vies water 😉

Als je gaat wandelen op het park zelf, merk je dat het park een stuk groter is dan je eigenlijk denkt. Dat is verrassend. De huisjes liggen vrijwel allemaal ook lekker privé, iets wat wij altijd wel erg prettig vinden. De indeling van de huisjes is naar mijn mening ook prima, je kunt echt wel iets vinden naar je wens voor een redelijk betaalbare prijs vergeleken met andere Landal parken.

Faciliteiten op het park

Review van Landal Twenhaarsveld in Holten

Naast de receptie, heb je ook een parkwinkeltje, zwembad, speeltuinen, wasserette, minigolf, bowlingbaan, brasserie en snackbar op het park. Ook kun je op diverse momenten Bollo ontmoeten (leuk voor kinderen). En er is een activiteitenprogramma.

Review van Landal Twenhaarsveld in Holten

Wat betreft het personeel op het park, waar je ook komt; ze zijn allemaal vriendelijk en helpen je graag. Dat heb ik wel eens anders ervaren. Ze lijken het daar allemaal naar hun zin te hebben, wat ik leuk vind om te zien. Dat maakt ook de gasten blij.

Review van Landal Twenhaarsveld in Holten

Het assortiment van de parkwinkel verdient ook zeker complimenten. Je kunt er eigenlijk zo goed als alles wel vinden! Er is naar mijn mening genoeg keuze. Ook in de verse broodjes die echt heel lekker zijn, omdat ze elke dag vers worden gebakken.

Wat betreft de openingstijden van de receptie, deze mogen wel wat ruimer. Meerdere dagen per week waren zij maar tot 16:00 uur open, wat mij betreft moet dat toch wel gewoon minimaal 17:00 uur zijn. Wat ik wel een pluspunt vind is dat zij dagelijks geopend zijn, ook gewoon op zondag. Netjes en helemaal van deze tijd, als je het mij vraagt!

Eten

Review van Landal Twenhaarsveld in Holten

Het menu van de snackbar is ook prima, voor ieder wel wat wils, maar heel vervelend om bij elk menu zo’n zelfde saladshaker te krijgen. Persoonlijk vind ik de inhoud van heel die beker überhaupt niet lekker, maar als je een menu besteld zonder shaker, betaal je wel gewoon dezelfde prijs. Minpuntje! Of mensen zelf een shaker laten samenstellen, of gewoon de salade los te koop aanbieden! Dan kan iedereen kiezen wat hij of zij wil.

Leestip: Hoe ik mijn vakanties doorbracht als kind!

Wat de brasserie betreft vond ik de keuze niet reuze. Ook jammer dat op de kaart niet meteen ook te lezen is wat er voor de kinderen te krijgen is, omdat er bij de kinderen soms lekkerdere dingen op de kaart staan, maar dat is een aparte kaart. Je kunt ook eten laten bezorgen, alleen niet op de tijd dat iedereen wil eten; tussen 17:00 uur en 19:30 uur. Je kunt óf om 17:00 uur nog laten bezorgen, wat erg vroeg is voor je avondeten, óf pas weer om 19:30 uur, wat te laat is om je avondeten te nuttigen. Dan ben ik al lang omgevallen van de trek. Ook afhalen tussen die tijden is geen optie. Ook eten van de brasserie bij de snackbar afhalen is geen optie, terwijl de keukens aan elkaar grenzen.

Ik vind dat hier apart personeel voor ingezet moet worden, dat maakt de ervaring toch weer een heel stuk prettiger. In 2020 was het namelijk niet mogelijk om ín het restaurant te eten, maar wel om eten af te halen, toen kon dat gewoon op alle tijden. Wat wel zo prettig is. Om te ervaren hoe het in 2021 was, hebben we 1x laten bezorgen bij de bungalow om 17:00 uur. In 2020 was het afgehaalde eten van de brasserie niet echt warm meer bij aankomst in het huisje, dat kan dus beter ingepakt worden, of sneller, meteen zodra het warm de pan uit komt. Het jaar daarop, in 2021, was het helaas niet veel beter.

In 2020 hadden we dit aangegeven als feedback, maar daar is helaas dus niks mee gedaan. Verschil was dat we het in 2020 zelf afhaalden bij de brasserie en het nu bewust lieten bezorgen, omdat zij natuurlijk met een soort golfkarretje komen om het eten te brengen, waardoor ze sneller bij het huisje zijn dan wij dat lopend zijn. Maar wederom was het dus helaas niet echt heel warm meer. Deels wel, maar deels ook niet. Terwijl wij maar met 3 personen waren, niet met een groot gezelschap. Daar zit dus echt nog wel een verbeterpunt!

Review van Landal Twenhaarsveld in Holten

Zwembad

Dan het zwembad, voor zo’n groot park vind ik het zwembad aan de kleine kant. Er zitten namelijk veel speeldingen in voor kinderen, zoals een fontein, of een grote ‘douche’, een wildwaterbaan, glijbaan en 2 diverse bubbelbaden. Als je in de ochtend baantjes wil trekken is dat soms niet te doen omdat er dan al kinderen spelen en je door de vorm van het zwembad daar niet gemakkelijk omheen kunt zwemmen, waardoor je op elkaar moet wachten.

Een uitbreiding meteen bad voor volwassenen waar je baantjes in kunt trekken, zou dus wel een groot pluspunt zijn! Helaas was er ook steeds veel zand in het water in 2021. Dit gaven wij wel aan, maar de volgende dag lag het er óf alweer, óf het was niet weggehaald. Verder zijn de hoeveelheid aankleed hokjes, kluisjes en douches en wc’s naar mijn mening prima. Daar wordt het prima schoon gehouden. Hoewel ik ook bij de douches voordat ik het zwembad in ging zand onder mijn voeten voelde.

Er werd dit jaar aquafit gegeven eens in de week, waarvan wij 2x meegedaan hebben, omdat we 2 weken aanwezig waren. Dit moest gereserveerd worden, wat gezien het formaat van het zwembad ook geheel begrijpelijk is. Ook deden er mensen spontaan mee, omdat ze niet aan het maximale aantal deelnemers zaten. Deze les werd erg leuk gegeven! Een enthousiaste dame die ook echt wilde dat wij het naar onze zin hadden. Er werd gecontroleerd of de muziek niet te hard voor ons was, of we haar goed konden volgen, je mocht dingen op je eigen snelheid doen. Helemaal top!

Leestip: Review van De Pannekoekenbakker in Holten!

Zijn jullie weleens op het park Twenhaarsveld van Landal geweest? Wat vonden jullie ervan? Dit was mijn review van Landal Twenhaarsveld in Holten; Ondanks dat ik niet overal even positief over ben, vind ik dit park toch een aanrader!

Review van Landal Twenhaarsveld in Holten