Speelgoed museum Terschuur review

Speelgoed museum Terschuur review

1 maart 2023 1 Door Marìs

Speelgoed museum Terschuur review. Oktober vorig jaar was ik in het Oude ambachten en speelgoed museum in Terschuur. 

Speelgoed museum Terschuur review

Speelgoed museum Terschuur review

Speelgoed museum Terschuur review. Mijn oma was hier ooit eens geweest een paar jaar geleden en zei dat het erg leuk was, dus dat wilde ik natuurlijk met eigen ogen zien. Dit was een van de dingen die al een tijdje op mijn lijstje stonden om te bezoeken. Omdat je in oktober nooit weet wat voor weer het is, vond ik dit wel een goede periode om dit bezoek te plannen. Het was herfstvakantie en dat was wel te merken, want het was erg druk. Maar niet vervelend druk.

Leestip: De Pannekoekenbakker Holten review!

Speelgoed museum Terschuur review

Leuke wc tekst en helemaal waar! Dus deze moest ik natuurlijk even op de foto zetten.

Speelgoed museum Terschuur review

School. Echt grappig zo die oude schoolbankjes. Ook stonden er nog diverse schrijfwaren waar je inkt voor nodig had. Waaronder een veer, maar ook een vulpen, waar ik vroeger mee schreef op school.

Speelgoed museum Terschuur review

Timmerman. Mijn opa had hier vast hele verhalen bij kunnen vertellen, want hij was timmerman. Helaas leeft hij al jaren niet meer.

Speelgoed museum Terschuur review

Tijd voor een lunchpauze. Even iets kleins (we hadden ook poffertjes, en mijn moeder geen poffertjes, maar soep, dit werd later gebracht). Toen wij binnen kwamen was er net een buslading met oude mensen uitgestapt die helaas eerst naar het restaurant gingen, waardoor wij niet meteen konden gaan lunchen. Daarom zijn we eerst gedeelte A door gaan lopen en daarna iets gaan eten. Omdat het toen al bijna half 2 was en we in de avond naar een pannenkoekenrestaurant gingen (hiervan kwam vorige week mijn review online), kozen we voor iets kleins. Dat smaakte allemaal prima.

Speelgoed museum Terschuur review

Bij de Gruyter heeft mijn oma vroeger gewerkt. Dus ook grappig om te zien wat die allemaal voor dingen verkochten.

Speelgoed museum Terschuur review

Grover. Die was lekker zacht! Ik zag pas naderhand dat er onderaan bij zijn prullenbak een bordje stond met ‘niet aanraken’, haha, te laat! Nou is dat niet zo’n ramp, want ik ben altijd voorzichtig.

Speelgoed museum Terschuur review

Speelgoed. En zo stonden er nog vele vitrines vol met (oud) speelgoed. Veel dingen waarvan ik dacht; oja!!

Ik vond het erg leuk om dit museum eens bezocht te hebben, vooral omdat je ook dingen mocht aanraken en proberen. Dat maakt het interactief en dus een stuk leuker. Ik heb mij dan ook prima vermaakt en vind dit museum zeker een aanrader. Ook voor kinderen is het leuk om te bezoeken, zij kunnen een soort puzzeltocht doen, door woorden te zoeken. De kinderen mogen alleen niet alles aanraken, wanneer het niet mag, staat dat erbij. Dit omdat er anders helaas teveel kapot gaat. Dit museum voldoet zeker aan de voorwaarden voor een leuk dagje uit! 

Leestip: Hoe mijn liefde voor Gran Canaria begon!

Ben jij weleens in het Oude ambachten en speelgoed museum in Terschuur geweest?

Speelgoed museum Terschuur review