Tips gevraagd Canarische Eilanden

Tips gevraagd Canarische Eilanden

2 februari 2022 2 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn artikel; Tips gevraagd Canarische Eilanden. Ik wil het een en uitzoeken over eilandhoppen, dus ik hoor graag jullie tips!

Tips gevraagd Canarische Eilanden

Tips gevraagd Canarische Eilanden

Vandaag mijn artikel; Tips gevraagd Canarische Eilanden. Al jaren lang roep ik dat ik graag zou willen gaan eilandhoppen op de Canarische Eilanden. Daarom wil ik nu gaan uitzoeken wat ik moet bezoeken en wat de bijbehorende kosten hiervoor zijn. Even in het kort gezegd.

Leestip: Hoe mijn liefde voor Gran Canaria begon!

Nu ben ik natuurlijk vele keren op Gran Canaria geweest, maar zelfs daar heb ik nog niet alles gezien. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit bij El bufadero de La Garita geweest. Maar ook heb ik daar nog nooit een waterval gezien, terwijl er in bepaalde periodes meerdere watervallen te zien zijn op het eiland.

Naast Gran Canaria zijn er nog 7 andere eilanden die ik wil bezoeken. Waarvan 1 hele kleine die je waarschijnlijk in 1 dag gezien hebt. Op deze volgorde wil ik de eilanden bezoeken:

  1. La Palma
  2. El Hierro
  3. La Gomera
  4. Tenerife
  5. Lanzarote
  6. La Graciosa
  7. Fuerteventura
  8. Gran Canaria

Waarom deze volgorde?

La Palma is mijn startpunt, je kunt er aankomen met het vliegtuig en vanaf daar kun je mooi verder gaan. Omdat ik Gran Canaria niet wil overslaan staat die er ook bij. Want ik kan natuurlijk niet vlákbij mijn Canarische vriendinnen in de buurt zijn zonder ze te zien. Op dit moment is het mijn idee om dan ook wat langer op Gran Canaria te verblijven. Hoe lang dat gaat worden weet ik nu nog niet.

Nu jullie de bovenstaande eilanden waar ik heen ga gezien hebben, wil ik graag jullie tips! Wát moet ik zien op welk eiland? Wellicht zijn er lezers die op een van de eilanden geweest zijn, of zijn er plekken waarvan jullie zeggen; boek dat eens en vertel of het de moeite waard is! Dus ik ben benieuwd wat jullie mij aanraden om daar te gaan bekijken! Het mogen toeristische plekken zijn, maar ook verborgen parels. Ik hou sowieso van mooie uitzichten! En van de bergen. Bijvoorbeeld El teide op Tenerife staat dus zeker op mijn lijstje. Ook vind ik het leuk om te shoppen bij leuke plaatselijke of kleine regionale winkels. Zeker niet bij de grote bekende ketens!

Het budget?

Over het budget kan ik nu nog niks vertellen. Dat heb ik gewoon nog niet. Wat wel vast staat is dat ik tijdens deze reis in goede hotels wil verblijven. Liefst met een kluisje en kleine koelkast op de kamer. Dus mocht je nog tips hebben voor hotels op een van de eilanden, dan zijn deze ook welkom! Behalve op Gran Canaria. Daar staat mijn logeeradres al vast. Omdat ik niet zelf wil koken en ontbijt en diner op mijn slaapplek wil kunnen nuttigen, is een andere accomodatiesoort geen optie. Tenzij zij ook ontbijt en diner bieden. Daarnaast is een goede wifi-verbinding essentieel! 

Het zal flink wat duizendjes gaan kosten, maar dan heb ik naderhand wel héle mooie herinneringen én enorm veel materiaal om over te schrijven voor op deze blog. Tips voor restaurants met lekker eten zijn trouwens ook welkom! Maar liever geen vis, rijst en sushi, want daar hou ik niet van. Tussen de middag zullen wij op verschillende plekken gaan eten. Daarom maak ik nu ook een begin met een lijst van dingen die ik wil bezoeken. Dan kan ik kijken hoe lang ik op elk eiland wil verblijven en waar en wat ik wil zien, en aan de hand daarvan ga ik een budget opstellen.

Als ik er zo over schrijf dan heb ik er echt onwijs veel zin in om alles te gaan uitzoeken. Wanneer ik meer weet over hoe lang ik weg blijf, wanneer ik ga, en wat ik zal gaan bezoeken, schrijf ik daar uiteraard een nieuw artikel over voor jullie. Zelf wil ik niet iets missen of mezelf beperken door een bepaald budget, daarom zoek ik eerst uit wat ik wil zien en waar ik wil slapen enz. Zo kan ik daar mijn budget op aanpassen. Dit is iets wat ik maar 1x ga doen en daarom wil ik het ook goed doen en er volop van genieten!

Leestip: Hoe ik mijn vakanties doorbracht als kind!

Welke tips hebben jullie voor mij? Wat moet ik zien? In welk hotel zou jij gaan slapen? In welke restaurants moet ik eten? Wat zijn leuke plekken om te shoppen met plaatselijke kleinere winkels? Op welke Canarische eilanden ben jij allemaal geweest? En ben jij ooit wel eens ergens wezen eilandhoppen?

Tips gevraagd Canarische Eilanden